Verzenden & retourneren

Verzenden van uw bestelling

Bestellingen worden zo snel mogelijk afgeleverd. Wanneer een artikel op voorraad is en de bestelling betaald is, verzenden wij deze bestelling doorgaans binnen 24 uur, anders maximaal 4 dagen. Genoemde levertijd geldt slechts als indicatie en geldt nimmer als fatale termijn. Basic Jewellry kan nadere informatie omtrent levertijden vermelden op de internetsite of op andere wijze schriftelijk kenbaar maken. Dergelijke informatie heeft slechts een indicatief karakter. Leveringen vinden plaats op het door de Koper tijdens de totstandkoming van de overeenkomst opgegeven adres. Basic Jewellry verzend altijd met PostNL

  • Aan de bestelling zijn verzendkosten van € 14,90 
  • Bij een bestelling vanaf € 100,- is de verzending gratis.

Bij betaling met behulp van een credit card dient Basic Jewellry de eisen in acht te nemen zoals die door dergelijke kaartuitgevers aan de plaats van levering worden gesteld. Een en ander zal tijdig kenbaar worden gemaakt aan de Koper.

Zodra de te leveren producten op het opgegeven afleveradres zijn geleverd gaat het risico waar het deze producten betreft, over op de Koper. Deze risicoregeling geldt alleen indien het totaal van de bestelling niet hoger is dan € 5000,-. Bij hogere bedragen gaat het risico over op de Koper op het moment dat de bestelling aan de vervoerder is afgegeven.

 

Retourneren of ruilen bij Basic Jewellry

Het is voor Basic Jewellry belangrijk een goede service te hebben en klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kunt u bij ons gratis ruilen, u stuurt het pakket op eigen kosten naar ons terug en wij verzenden op onze kosten het nieuwe artikel naar u.

Wij controleren de goederen altijd voor verzending en gaan bij ons alleen maar in perfecte staat de deur uit, om u een perfect artikel te leveren. We proberen het artikel zo duidelijk mogelijk te fotograferen, maar mocht het bij ontvangst toch iets te groot of te klein uitvallen kunt u het pakket retour zenden en zullen wij het nieuwe artikel op onze kosten uw kant op doen komen. U heeft bij het plaatsen van uw bestelling een track & trace mail ontvangen van uw bestelling.

Goederen die in de uitverkoop gekocht zijn, kunnen bij ons alleen geruild worden. Mocht u niet meteen kunnen ruilen, ontvangt u van ons een kortingscode met een tegoed, welke gelijk staat aan het georderde bedrag van de sale artikelen. Deze Tegoedbon blijft onbeperkt geldig en komt niet te vervallen door het orderen van nieuwe artikelen.

Retourneren naar Basic Jewellry

De koper is verplicht de producten onmiddellijk na ontvangst nauwkeurig te (doen) inspecteren. Ten aanzien van producten die zijn gekocht in de webshop van Basic Jewellry geldt dat ruilen is toegestaan binnen 14 dagen na levering bij Basic Jewellry. Ruilen is uitsluitend mogelijk onder overlegging van de originele factuur, en de herroeppingsformulier.

Goederen die met korting gekocht zijn, of in de uitverkoopt, kunnen alleen geruild worden of zullen worden vergoed in de vorm van een tegoedbon die u op zowel nieuwe collectie als sale artikelen kunt inwisselen. Op dit bedrag blijven dan ook de geldende voorwaarden van toepassing, die met de sale artikelen verbonden zijn.

Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren, Producten kunnen altijd geruild of geretourneerd worden binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling.

Herroepingsrecht modelformulier


U kunt dit formulier gebruiken om binnen 14 dagen van de koop af te zien door dit per e-mail of post naar ons toe te zenden. Wij zullen u de ontvangst per mail bevestigen. Na de melding heeft u 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.
Zodra het product door ons terug is ontvangen of u kunt aantonen dat u het product retour heeft gezonden wordt het bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping naar u teruggestort, op dezelfde manier als u aan ons betaald heeft.

Het product zal bij retour ontvangst door ons gecontroleerd worden, of het in dezelfde hoedanigheid terug is ontvangen dan dat wij het verzonden hebben. Mocht de bestelling gedragen, defect retour komen en kunnen wij aantonen dat het gebruikt dan wel gedragen is, zullen we het geretourneerde niet accepteren, dit om u te garanderen dat het product wat u besteld ook een nieuw product is.

Indien u meer doet met de producten dan het beoordelen daarvan (om te kijken of u het wilt houden), en hierdoor schade aan het product ontstaat, dan bent u voor deze waardevermindering aansprakelijk. U mag de producten beoordelen/gebruiken zoals in de winkel ook mogelijk is. Goederen die wij retour ontvangen waarbij gebruikssporen zijn vastgesteld, zullen niet aanvaard worden. Goederen die bij ons het magazijn verlaten, worden door ons geïnspecteerd, zo ook wanneer ze retour komen. Mocht u een SALE artikel kiezen, dan kunt u deze slechts ruilen. Verzendkosten bij SALE artikelen zijn altijd, heen en weer, voor eigen rekening.